Det har aldri vært enklere å starte et selskap enn idag. Ja, vi kan jo klage på noen ting. Den obligatoriske rapporteringen som må gjøres, en del ting som kanskje burde blitt gjort enda litt enklere. Men om vi ser tilbake i tid, så trenger vi faktisk ikke gå så mange år tilbake før ting var enda litt mer komplisert. Det er tilrettelagt ganske mye for at du skal kunne høste suksess med ideene dine, selvom det gjenstår mye. Vi skal for eksempel ikke lengre tiltak enn 2012 for at kravet til aksjekapital ble senket til 30 000 kr, ned fra 100 000 kr. Noe som fører til at flere av oss kan få bli med på morra, og prøve ut ideene våre på markedet.


Men på den andre siden, så har det kanskje aldri vært vanskeligere å drive et selskap. Det er ikke bare på grunn av økt konkurranse som mange vil si, flere som prøver å komme seg inn på markedet. Det er større grad et kaos en beveger seg i per idag, enn tidligere. Det er ikke noe fasit, det er krav til at en raskt omstiller seg. Og ikke minst kravet til kompetanse, og nivået på den kompetansen en burde er krevende i mange bransjer. En burde virkelig like det en gjør, mange timer kommer til å gå med til å realisere denne drømmen.


Men det trenger ikke skremme deg fra å prøve. Sjansen er ganske stor for at du må tenke om på ideene du kanskje hadde fra starten. Sjansen er også ganske stor for at du ikke kommer til å lykkes med det du prøver på.


Så hva er vitsen med å prøve i det hele tatt da? Om en kommer til å feile. Se på det som en reise, der det er deg og din reise som er drømmen. Det er alt i alt deg det dreier seg om, din reise i alt dette. Det er mest sannsynlig ikke ideen din per nå som er drømmen din. Det er din reise og destinasjon tilknyttet den drømmen. 


Så om ideer ikke fungerer, et selskap ikke fungerer. Selskapet er jo kun det som juridisk holder det du driver med. Et system som genererer penger forhåpentligvis. Når alt kommer til alt, så er det du, eller du sammen med andre som skal lage dette systemet.

Motiver deg selv for at det er du som utvikler deg, ikke bare selskapet ditt. Bli flink til å feile, beregn hvor mye du tåler. Det er begrenset hvor mange vegger du kan løpe gjennom. Ta sjanser, men ikke sjanser som gambler med alt du har bygget opp.


Du burde ha en innstilling på å lære av feilene dine, og en filosofi om å lære hele livet. Det er dette som er forskjellen på kunnskap og visdom. Visdom er erfaringsbasert. Så ved å være i business, blir du bedre på det du driver med.

Husk ingenting blir noen gang perfekt, så bare prøv deg frem.

Les også våre siste innlegg: